21 شهریور 1400 - 8:38 شناسه خبر: 16713 نسخه چاپی

هرسین یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور است

پیاز امسال هم اشک کشاورزان هرسینی را درآورد

پیاز امسال هم اشک کشاورزان هرسینی را درآورد هرسین یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور است
این روزها فصل برداشت پیاز از مزارع شهرستان هرسین قطب‌ تولید پیاز استان کرمانشاه است، اما قیمت پایین محصول در فصل برداشت امسال هم مثل سنوات گذشته اشک پیازکاران این شهرستان را در آورده است.

به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران» به نقل از ایسنا،علیرضا یاری‌پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین  اظهار کرد: هم‌اکنون پیاز با قیمت هر کیلوگرم بین چهار هزار تا 4500 تومان از پیازکاران شهرستان خریداری می شود، در حالیکه قیمت پیاز در بازار بین هشت تا 10 هزار تومان و چیزی معادل دو برابر قیمت خرید پیاز از کشاورزان است.

یاری پور اضافه کرد: پیازکاران شهرستان هرسین به دلیل عدم وجود سردخانه یا واحد فرآوری و یا بازار مستقیم عرضه محصولات کشاورزی، ناچار به فروش محصول خود با قیمت پایین به دلالان هستند و عمده سود ناشی از فروش پیاز عاید واسطه ها می شود.مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین با اشاره به توجیه اقتصادی سرمایه‌گذاری در زمینه پیاز در شهرستان، از سرمایه‌گذاران در زمینه ایجاد واحدهای سردخانه‌ای و یا فرآوری پیاز در شهرستان دعوت کرد.

یاری پور گفت: یکی از کارهایی که برای حمایت از پیازکاران می توان انجام داد ایجاد مراکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی است که در این راستا پیشنهاد داده ایم که در بخش بیستون  و در مسیر آثار جهانی آن غرفه هایی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی برپا شود تا هم تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را با قیمت متعادل تری بفروش برسانند و هم مصرف کنندگان بتوانند با قیمت مناسب تری محصولات کشاورزی مورد نیاز خود را از این مراکز عرضه مستقیم تهیه کنند.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به سطح زیر کشت پیاز در شهرستان هرسین داشت و گفت: امسال در این شهرستان 360 هکتار پیاز کشت شده  و پیش‌بینی می‌شود نزدیک 20 هزار تن پیاز در هرسین تولید شود.یاری‌پور متوسط عملکرد پیاز را در مزارع شهرستان هرسین حدود 60 تن در هکتار عنوان کرد و افزود: اکثر پیاز تولیدی در شهرستان هرسین از نوع پیاز قرمز است که این پیاز به دلیل کیفیت انبارداری بالا و طعم و مزه خاص خود بازارپسندی بالایی دارد و در همه جای کشور شناخته شده است.

یاری‌پور گفت: هرسین یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور به شمار می‌رود و سالانه حدود 10 درصد از پیاز تولیدی این شهرستان به خارج از کشور صادر می‌شود. برداشت پیاز در شهرستان هرسین از اوایل شهریور شروع شده و تا اواسط مهر ماه ادامه خواهد داشت.